Ocelový muž

Dne 29.5. se v Tišnově konal desátý ročník silově-vytrvalostního závodu Ocelový muž. Pro splnění limitu a získání titulu „ocelový muž“ je třeba zvednout 10x činku na benč o váze 50 nebo 65 kg. Udělat 5 přítahů na hrazdě, 30 sed-lehů bez opory nohou za dvě minuty. Dále uběhnout 5 km v limitu a jako poslední třešinka na dortu je cyklistická vyjížďka v délce 42 km po okolních kopcích a to opět v limitu. Jen ten, kdo splní všech pět disciplín v limitu, může být hodnocen jako ocelový muž.

Letošního ročníku se ze Sokola Lomnička účastnili čtyři borci:

Petr Mihula (kategorie 35-45 roků)

Aleš Hnízdil (kategorie 19-35 roků)

Pavel Hrabec (kategorie do 19 let)

Josef Procházka (kategorie do 19 let)

Kluci bojovali a dělali co mohli, ale přesto splnili limity jen dva. Petr byl po slušném výkonu, který byl opřen o poctivý tréning, nakonec ve své kategorii na krásném 9. místě. Pavel, po skvělých silových disciplínách, průměrném běhu a defektu v cyklistické časovce, obsadil v kategorii juniorů 2. místo. Aleš bohužel nesplnil bench-press, a to o jediné opakování. Ostatní disciplíny dal s rezervou. Jožka se rval o výsledek až do poslední chvíle a o dvě minuty nesplnil cyklistiku.

I přes padesátiprocentní úspěšnost, bych chtěl všem klukům poděkovat za skvělou reprezentaci Sokola Lomnička a věřím, že v příštím ročníku si s limity i skvělými soupeři poradí ještě lépe.

Velký dík patří především Petru Mihulovi za silovou přípravu všech jeho mladších kolegů.

P.H.