Obnovení běžecké tradice v TJ Sokol Lomnička

Po dlouhých letech, kdy se místní borci zúčastňovali pouze domácího Silvestrovského běhu, na který netrénovali a kolečko obíhali pouze z hecu, se snad začíná blýskat na lepší časy. Začal běhat sám náčelník našeho sokola Aleš Hnízdil a jeden běh už také absolvoval Jožka Procházka.

Alěš se hodně zviditelnil v Kuřimi, kde vydřel krásné 11. místo v běhu kolem Babího lomu dlouhém 8 700 metrů. Jeho zatím druhý letošní závod proběhl v Brně, kde v obrovské konkurenci domácích i zahraničních běžců obsadil na trati 10 km velice slušné 24. místo.

Jožka si jako svůj první běh vybral hodně náročný Běh Klucaninou, který pořádá TJ Sokol Tišnov. Letos byl tento běh vylepšený o velkou dávku bahna, která zdobila většinu trati. Jožka dělal co mohl a doběhl na 12. místě v katerii a 24. celkově.

Oba borci se budou určitě zlepšovat a já pevně věřím, že se přidají i další, ať už bývalí běžci nebo ti, kteří kouzlo rekreačního běhu na dlouhých tratích teprve okusí.

P.H.

Příspěvek byl publikován v rubrice běh, Sportovní akce se štítky a jeho autorem je Jiří Borek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.