Župní přebor ve volejbale smíšených družstev

Přebor se konal jako vždy v Předklášteří. Zúčastnilo se ho 10 týmů a vyšlo dokonce i počasí. Hrálo se na dvě skupiny po pěti týmech, které se losovaly. Náš kapitán Aleš Hnízdil losoval blbě a skupina, ve které jsme se ocitli, neslibovala valné vyhlídky na dobré umístění. Ne, že bysme neměli dobré hráče, ale jejich problém je nízký věk, nevyhranost a celková nesehranost týmu, který spolu hraje asi třikrát v roce.

Ale teď už k samotnému průběhu turnaje. Jako prvního soupeře nám los určil TJ Sokol Dolní Loučky. Tento jediný slabší tým v naší skupině jsme jasně přehráli a pustili do hry i náhradníky. Druhý soupeř z Kuřimi byl mnohem lepší, ale po trpělivé hře s málo chybami byla výhra naše. Třetí soupeř z Drásova nebyl lepší, ale naši hráči nepředvedli to, co umí a hráli bázlivě a s chybami. Výsledkem byla prohra 0:2. Posledním soupeřem ve skupině byli do té doby neporažení hráči z Nížkova, kteří byli jedním z favoritů celého turnaje. Tento zápas jsme potřebovali nutně vyhrát, abychom měli ještě šanci na dobré umístění. Vstup do tohoto rozhodujícího zápasu byl jako z pohádky. Skvělé útoky, bloky a výborné pole nedalo favoritům z Nížkova vůbec žádnou šanci a výsledkem byl debakl, jaký tito borci dlouho nezažili. Tímto vítězstvím jsme skupinu vyhráli a postoupili do finále proti Becherové smršti. Finále se našim bohužel vůbec nepovedlo, takže po dvou těsně prohraných setech, jsme se museli spokojit „jen“ s druhým místem.

Na tomto skvělém výsledku se podíleli: Bernardeta Babáková, Hanka Borková, Petra Hrabcová, Tomáš Hrabec, Pavel Hrabec, Kuba Procházka a Jožka Procházka. Dále první zápas hrál a potom za čarou skvěle kaučoval a fandil Aleš Hnízdil.

Díky všem.

P.H.