Běžecké střípky z TJ Sokol Lomnička

Náš běžec Aleš Hnízdil absolvoval další dva závody …

První běh byl 24. 6. na dalším závodu Kuřimské běžecké ligy, a to 18. ročník běhu Memoriál Dr. Vališe. Trať měřila 4 800 metrů. Trať byla sice hodně kopcovitá, ale za to velice rychlá. Start byl již tradičně u ZŠ na ulici Komenského. Start byl naplánován na 18. hodinu a také se tak uskutečnilo. První kilometr jsem se držel na čele závodu, pak ovšem začalo stoupání a raději jsem zpomalil. Tato taktika se ukázala za velmi dobrou a dobře jsem si rozvrhnul síly na celý závod a bylo z toho nakonec krásné 8. místo z 41 účastníků v čase 18:48.

Druhý závod jsem absolvoval 26.6 v Olomouci. Tento 1. ročník Olomouckého 1⁄2 maratonu se pořadatelé rozhodli udělat večer se startem v 19:00, což se ukázalo za velmi dobrý nápad. V tuto dobu již není takové vedro a závodníci mohou ze sebe dostat maximální výkony. Trať se běžela na dva okruhy po cca. 10 km a běžci mohli vidět krásu města ve večerních hodinách.

Start se uskutečnil s odbytím radničních hodin přesně v 19:00. Kvůli vysokému startovnímu číslu jsem startoval až na konci startovního pole takže než jsem se rozběhl tak utekli 4 minuty. První okruh jsem běžel v klidném tempu, abych jsi vyzkoušel trať. Po 10 kilometru jsem měl příšerný mezičas tak jsem se rozhodl zrychlit. Ukázalo se, že mám skvěle natrénováno, tak se mi ve vyšším tempu běželo krásně a prodíral jsem se startovním polem dopředu. Na 15 kilometru jsem předbíhal vodiče, který měl na sobě čas 1:50. Proto jsem dál zrychloval, abych se dostal pod 1:40. Toto se mi bohužel nepovedlo, ale výsledný čas 1:43:48 byl naprosto úžasný. I celkové 310. místo bylo skvělé. Závod dokončilo 1185 běžců. Ve své kategorii jsem doběhl na 162. místě.

Kolem celé tratě stáli diváci a hlasitě povzbuzovaly což byl nádherný zážitek když si vezmeme že okruh měřil 10 kilometrů. Mohu říci, že to na mě udělalo veliký dojem kolik lidí se v Olomouci zajímá o běh a přišlo podpořit běžce.

Diplom Aleše Hnízdila z Olomouckého půlmaratonu 2010

Aleš Hnízdil

Příspěvek byl publikován v rubrice běh, Sportovní akce se štítky a jeho autorem je Jiří Borek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.