Silvestrovský běh 2021 (opraveno)

Veskrze jarní počasí doprovázelo běžce a běžkyně při jejich zápolení s časomírou na druhém a všichni pevně věříme posledním neorganizovaném Silvestrovském běhu v Lomničce. Celkově se v Lomničce běhalo již po dvacáté čtvrté …

Žel situace opět nedovolila, abychom uspořádali běh v tradičním formátu. A tak jsme povolali osvědčenou partu fajn neorganizátorů a neorganizovaný závod mohl proběhnout. Ti připravili trať, analogové „výpočetní středisko“, zařídili zmíněné jarní počasí a mohlo se běhat. A ten, kdo je náhodou potkal v prostoru startu a cíle, schytal i nějaký ten novoroční přípitek. Děkujeme všem, kteří pro to měli pochopení a poctili nás svojí účastí. Věřte, že i nám chybí atmosféra, která je pro náš běh tak specifická.

V průběhu dne tak na trať vyrážely menší, či větší skupinky běžců, běžkyň a běžčat. Celkem se Vás do listiny zapsalo 99 – od nejmladších Haničky Vejrostové (5 let), či Julinky Výletové (6 let) až po nejzkušenějšího toho času ještě osmdesátiletého Václava Maixnera.

Proti loňskému ročníku jsme přece jen jednu změnu udělali. A to možnost „hromadného startu“ v tradičním čase. A tak ve 14:00 vyběhlo na trať okolo třiceti závodníků a závodnic. Všichni pochopitelně startovali s patřičnými rozestupy a tak nemohlo v žádném připadě dojít k žádné odchylce směrem k aktuálním epidemiologickým nařízením.

A teď krátce k těm rychlejším z nás. Celkově zvítězil a obhájil tak loňské prvenství Martin Vodák v čase 21:32. Na druhém místě doběhl Tomáš Husar (23:57) před třetím Lukášem Pulgretem (24:54). Toto pořadí platí i v kategorii mužů do 40 let.

Mezi ženami dominovala stejně jako loni domácí běžecká superstar Soňa Mihulová (25:58) před Janou Jeřábkovou (28:20) a třetí Dagmar Hálkovou (30:27).

V kategorii zralých mužů (M40) to bylo opravdu těsné. Celá bedna se vešla do neuvěřitelných 7 sekund. Jistě bychom si všichni přáli vidět finišující trio, kdybychom startovali hromadně. Nejrychlejší byl Pavel Zourek (27:03), o 6 sekund před Zbyňkem Havigerem (27:09) a o další sekundu před Ladislavem Feiferem (27:10).

A v kategorii šarmantích dam (Z40) všem ukázala zadní stranu stopek stále se lepšící Iva Šťastná (30:25). Na druhém místě pak společně doběhly Jindřiška Vrzalová a Daniela Vojtová (32:20). Pavla Musilová (30:09) před stále se lepšící Ivou Šťastnou (30:25). Na třetím místě pak společně doběhly Jindřiška Vrzalová a Daniela Vojtová (32:20). (Pavle se velice omlouvám za chybu ve zpracování výsledků, vynasnažím se, aby se příště neopakovalo.)

Výsledkovou listinu naleznete zde.

A fotogalerii zde.

Jak již bylo zmíněno výše, výsledky jsme zpracovávali analogově, což nám zabralo více času než obvykle. Ačkoliv jsme si dali opravdu záležet, zejména mistryně luštění hieroglyfů Hanka Vejrostová, jistě se nám do výsledků vloudily i nějaké chybky. Pokud na nějakou chybu narazíte, dejte nám, prosím, vědět, rádi ji napravíme. Máme i tři neuvedené časy, i ty rádi doplníme, když nám je poskytnete.

Přejeme hodně zdraví v novém roce a těšíme se na shledanou při 25. ročníku! Tak zase na silvestra ve dvě!

Za Sokol Lomnička
Jiří Borek

Příspěvek byl publikován v rubrice Sportovní akce a jeho autorem je Jiří Borek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.