Sokolský turnaj mužů – Kuřim 24. 4. 2010

V sobotu 24. 4. 2010 se v kuřimské sokolovně konal již tradiční volejbalový turnaj mužů. V konkurenci dvou domácích mužstev se představil rovněž náš výběr TJ Sokol Lomnička. Bratr cvičitel Pavel Hrabec postavil nejsilnější možný výběr, s kterým jsme si dělali ambice na celkový primát, avšak prioritou bylo předvést kvalitní a pohledný výkon.

Direktoriát turnaje rozhodl, že se bude hrát na dva vítězné sety do 25. bodů.

Přestože jsme v této sestavě hráli všichni společně vůbec poprvé, tak od úvodního hvizdu rozhodčího jsme konsolidovanou obranou a razantními útoky dávali jasně najevo, kdo se stává favoritem na celkové vítězství v turnaji. Zejména Tomáš se prosazoval s lehkostí, Opičák tvrdostí a svou troškou do mlýna přispěli i svou dobrou obranou nad sítí Jirka s Jožkou. Svého soupeře jsme tak deklasovali rozdílem třídy.

Ve druhém setu soupeř  s námi dlouho držel krok, z vyrovnaného stavu kolem 10tého bodu zadělali Pavel a posléze i Jirka na dlouhé bodové šňůry, kdy jsme míče dobře ubránili a útočili do rozhozené obrany soupeře. V poklidu jsme si tak dokráčeli k vítězství 2:0.

Proti druhému soupeři nám hrál do karet fakt, že vzhledem k výsledku ve vzájemném zápasu obou kuřimských celků nám stačilo získat 1 set, aby bylo prvenství naše. Tuto podmínku jsme splnili hned v prvním setu, kdy jsme svého soupeře rovněž přehráli výraznějším rozdílem ve skóre. Cesta k vítězství v obou setech však nebyla tak snadná. Soupeř disponoval velice kvalitními bloky, o čemž se nejednou přesvědčili téměř všichni naši útočníci. Soupeř se nám s blížící se koncovkou začal nebezpečně přibližovat, až poslední rána našeho kapitána znamenala zasloužené vítězství v turnaji.

Sestava našeho vítězného týmu byla následující: Kolem kapitána a hvězdy týmu Vladislava Horkého a dalšího zkušeného, z mnoha vítězných turnajů vavříny ověšeného Jiřího Borka, nominoval zkušený stratég Pavel Hrabec do sestavy i čtveřici nesmírně agilních mladíčků bratry Hrabce Tomáše a Pavla mladšího a další bratrské duo Procházky Jožky a Jakuba. Toto kvarteto je příslibem i dalších budoucích sportovních úspěchů Sokola Lomničky.

Konečné pořadí  turnaje:

  1. TJ Sokol Lomnička
  2. Sokol Kuřim 2
  3. Sokol Kuřim 1

Vladislav Horký