Zprávy stolního tenisu Sokol Lomnička

Dne 13. 3. 2010 sehrála Lomnička zápas se Silůvkami D, bohužel neúspěšně a utrpěla porážku 15:3. Tento výsledek odsoudil tým Lomničky na třetí místo v tabulce a bez ohledu na výsledky v posledním kole, které hraje doma proti Čučicím bude třetí místo konečné.

O případném postupu výše rozhodne kvalifikační turnaj mužstev z vyšších soutěží. Tím bych se teď nechtěl zaobírat. Rád bych udělal malý rozbor hlavně poslední fáze soutěže, kdy dvěmi porážkami /od Oslavan a Silůvek/ Lomnička ztratila šance na lepší umístění.

Zejména zápas se Silůvkami ukázal, v čem tkví úspěch mužstva. Ukázalo se, že bez poctivé tréninkové dávky a optimálních podmínek pro tento sport, větší hráčské základny není možné pomýšlet na lepší výsledky. To se projevilo i tím, že největší opora Radek Koumar nestačil na hráče Slůvek. Ani nám ostatním se nedařilo a každý v sobě určitě ví proč. Ze soupeře bylo cítit sebevědomí a velká touha po úspěchu. K tomu dopomohl i soutěžní řád, který umožňuje hráčům z vyšších tříd vypomáhat v nižších soutěžích. Bohužel zatím si tento luxus Lomnička nemůže dovolit, nicméně se rýsují posily.

Na závěr bych chtěl poděkovat svým spoluhráčům za snahu, kterou do soutěže dali a přeji jak ještě lepší podmínky tak úspěch buď opět v OP 4 nebo v případě postupu v OP 3. Já již příští rok nebudu reprezentovat Lomničku , ale věřím, že po mně někdo převezme štafetu a bude objektivně informovat o stolním tenise v Lomničce. Poděkoval bych i ing.Krejčímu za maximální podporu stolního tenisu v Lomničce. Ještě bych chtě závěrem poděkovat i hráčům mužstva B. Získávali zkušenosti v základní třídě a myslím,že výsledky nebyly špatné. Tak ať se hoši daří!

Petr Svejkovský