Zálesácký závod zdatnosti v Lomničce

12. 6. 2021 pořádal Sokol Lomnička župní přebor v Zálesáckém závodu zdatnosti. Závod byl odstartován v deset hodin dopoledne na louce pod Rejholcem, trasa dlouhá čtyři kilometry vedla náročným lesním terénem a na tříčlenná družstva zde čekala stanoviště s nejrůznějšími zálesáckými úkoly (poznávání živých rostlin, práce se dřevem, lanové překážky, rozdělávání ohně a mnoho dalších úkolů). Závodu se zúčastnilo deset družstev, dorazili závodníci z Dolních Louček, Tišnova a Lomnice, za Sokol Lomnička nastoupily dva týmy.

V kategorii mladšího žactva zvítězilo družstvo Lomničky ve složení Martina Matušková a Michaela Richterová. V kategorii staršího žactva obsadil první místo tišnovský tým Petr Štveráček, Daniel Zeman a Štěpán Benc. Kategorii dorostu ovládli zkušení zálesáci z Tišnova – Karolína Pešková, Alena Štveráčková a Jakub Daniel.

   Po doběhu všech týmů proběhl přesun za sokolovnu a opékání špekáčků, kdo ještě nebyl příliš unaven, mohl se zúčastnit vodních her a lakrosu.

   Celá akce se velice vydařila, počasí nám přálo a vše vyšlo podle představ. Pochvala patří všem závodníkům, protože bylo vidět, že se všichni velmi pečlivě připravovali a předvedli opravdu krásné a vyrovnané výkony. Děkuji také všem, kteří pomáhali s přípravou a organizací závodu a zajistili tak jeho hladký průběh.

Další fotky z akce najdete zde.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sportovní akce a jeho autorem je Jiří Borek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.