Vánoční turnaj ve stolním tenisu 2007

Jednou z již tradičních sportovních akcí pořádaných v Lomničce na přelomu roku je turnaj v ping pongu. Posledního, jak pořadatelé spočítali již 9. ročníku turnaje ve stolním tenise v Lomničce, který se konal 28.12.2007, se zúčastnilo 17 hráčů.

V početném poli soutěžících byla i jedna žena, která však vzdorovala svým mužským protějškům více než zdatně. Vždyť v celém turnaji neztratila jediný set a zaslouženě se mohla radovat z celkového vítězství. Škoda, že tentokráte chyběl nejlepší hráč z Lomničky (Koumar), který předchozí ročníky pravidelně vyhrával a i v okresní soutěži, kterou Lomnička hraje, dosud nenašel přemožitele. Jejich vzájemné střetnutí by bylo jistě velkou podívanou (možná právě proto tentokrát absentoval – cynická poznámka autora).

Hráči se nalosovali do dvou 6ti členných a jedné 5ti členné skupiny. Postupový klíč byl jasný, první dva z každé skupiny postupovali do finálové skupiny. Hráči na 3. a 4. se utkali o konečné umístění, stejně tak hráči na 5. a 6. místech ze skupiny. Hrálo se vždy na 3 vítězné sety. Po pěkných, mnohdy vyrovnaných bitvách vykrystalizovalo konečné umístění následovně:

Výsledky dvouher – konečné umístění:

  1. Zavacká Petra
  2. Hrabec Pavel ml.
  3. Hrabec Pavel st.
  4. Černý Radek
  5. Hnízdil Mirek
  6. Beneš Michal
  7. Varta Robert
  8. Králík David
  9. Petr Šenk
  10. Sláma Marian
  11. Slezák Josef
  12. Borek Jiří
  13. Horký Vladislav
  14. Šacl Libor
  15. Cvrkal Lukáš
  16. Husovský Marcel
  17. Hrabec Augustin

Po skončení turnaje ve dvouhrách pokračoval pinpongový den turnajem čtyřher. Hráči z horní poloviny výsledkové listiny dvouher si k sobě nalosovali hráče ze spodní poloviny. Celkově vzniklo 7 dvojic, které mezi sebou sváděli líté boje. Jak se ukázalo, hra dostala nový rozměr, neboť zde nehrála roli pouze herní vyspělost jednotlivce, ale i taktika a zejména týmová hra.

Rovněž se hrálo na 3 vítězné sety, systémem každý s každým. Po krásných zápasech, ve kterých se dávalo průchodu emocím, se překvapivými vítězi stala dvojice Horký Vladislav a Varta Robert, kteří dokázali v dramatických zápasech uspět nejlépe z celého pole soutěžících.

Výsledek čtyřher – konečné umístění:

  1. Horký Vladislav – Varta Robert
  2. Černý Radek – Slezák Josef
  3. Šenk Petr – Borek Jiří
  4. Hrabec Pavel st. – Hrabec Augustin
  5. Hrabec Pavel ml. – Husovský Marcel
  6. Hnízdil Mirek – Cvrkal Lukáš
  7. Králík David – Šacl Libor

Fotogalerie.