Noc se skřítkem Sokolníčkem 2017

Skřítek Sokolníček je velký nezbeda, během cvičení rozhazuje dětem boty, schovává mikiny, vylije pití, … „Co ale dělá v noci?“

To se chtěly dozvědět všechny děti, které se nebály přespat v sokolovně. Skřítek se ukazuje kolem půlnoci a tak dobu čekání využily na plnění úkolů.

Nejprve se děti rozdělily do družstev a ta postupně plnila jednotlivé úkoly.  Ty nebyly jednoduché, družstvo muselo 1000x přeskočit přes švihadlo, hodit 50x míč do koše, naskákat 100 metrů, přitáhnout se na lavičce a přejít po vyznačené dráze se zavázanýma očima. Po fyzicky náročné části následovala přestávka, ve které se děti navečeřely a v malých skupinkách si vydlabaly dýně.

Druhá polovina večera byla zaměřena na znalosti, manuální zručnost a šikovnost. Děti hádaly předměty podle hmatu, odpovídaly na otázky o přírodě, historii, skládaly puzzle a také dávaly první pomoc. Jakmile splnily  poslední úkoly, a to je od půlnoci dělily jen minuty,  vypravily se nejmenší  venku hledat skřítka Sokolníčka. Cestu ve tmě jim ukazovaly svítící dýně. Všech 27 dětí splnilo i tento úkol,ale skřítek se ukázal jen některým. Po návratu už následovala jenom hygiena, vlézt si do spacáku a spát. Poslední věc se mnohým moc nedařila, protože dojmů bylo plno a musely se o ně s někým podělit. Po krátkém spánku děti čekala snídaně, vyhlášení nejlepších družstev, úklid a odchod nebo odjezd domů.

Pochvalu si zaslouží nejen děti, ale hlavně cvičitelé, kteří celou akci připravili.

Fotogalerie

Příspěvek byl publikován v rubrice Sportovní akce a jeho autorem je Jiří Borek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.