Silvestrovský běh 2016

Tak jako každý rok Jiřík ve Zlatovlásce toho hada prostě musí ochutnat, tak jako každoroční kvanta lidí, co se prostě večer musí opít, tak jako každý rok většina obyvatel v produktivním věku po Novém roce prostě musí do té … milované práce, tak i na základě tohoto vyššího principu se v Lomničce i letos prostě musel konat Silvestrovský běh – pro tento rok s pořadovým číslem 19.

Ke startu se dostavilo všech 97 běžců, kteří se dostavili i k registraci, což znamená, že si to mezitím nikdo nerozmyslel a ani se nikdo nezalekl projevu starosty Sokola. Jiné faktory způsobující nenadálou neúčast nejsou známy, neboť hospoda na Silvestra otevírá až ve dvě. Velmi pozitivní je též zpráva, že všech 97 účastníků závodu doběhlo do cíle. Někteří přihlížející se totiž obávali, že v případě jejich vlastní účasti by u hřbitova popadali do rakví.

Všichni tito sportuchtiví sportovci ve sportovním duchu sportovali natolik intenzivně, že je nezastavily ani kapky potu řinoucí ze špiček nosů na nelítostný a mrazem rozžhavený asfaltový povrch, propocené spodní termoprádlo, jehož odkaz památky byl jistě cítit ještě dlouho po skončení dech beroucí vřavy o co nejlepší umístění, ty předsmrtelné výkřiky při zdolávání cílové roviny o převýšení mínus dva metry …. se vydali na strastiplnou cestu dlouhou tak nějak šest kilometrů (6,1 km na desetinu kilometru přesně) o celkovém převýšení nahoru a dolů = 46 m, v teplotě, která po dlouhé době připomínala zimu. Ale sluníčko za to svítilo, jakoby to mělo být naposledy. Co se účasti týče, o osm kusů překonala účast loňskou, což vytvořilo v tomto směru nový rekord. Nicméně pořadatelé tajně a často i v soukromí pod peřinou, když se nikdo nedíval, doufali, že počet účastníků překročí trojcifernou hodnotu. Ne, neměli jsme na mysli číslo 827. No tak příště just musíme říct ještě strécovi Tondovi, Lojzíkovi a Maruně.

Pro rok 2016 naše výpočetní středisko zaznamenalo 36 běžců, kteří spadali do kategorie muži, 33 žen a 28 mužů nad 40 let. Průměrný věk všech zápasníků o rekordní slivovici byl 35,8 let. Z této statistiky však nejsou vyjmuti závodníci, jejichž věk není v souladu se zákonem ve věci požívání alkoholických nápojů. Podíváme-li se do jednotlivých kategorií, průměrný věk v kategorii muži byl 29,2 let, průměrný věk v kategorii ženy byl 30,9 let a průměrný věk v kategorii muži nad 40 byl 39 let. To je ale kravina, co? Ve skutečnosti to bylo téměř 50 let. Údaje k vyhodnocení průměrné velikosti poprsí v kategorii žen nejsou zaznamenány, ale v kategorii muži je to 65B. Veteráni pak 70D. Naše rekordní slivovice opět nabývá na archivní hodnotě, neboť doběhový čas, který podmiňuje její získání, znovu nebyl pokořen (19:42 Petr Ondroušek 2006).

Při průletu cílovou rovinkou jako první rozehnali slepice a strhli pásku s nápisem „zákaz vstupu“:

Autobus linky 333.

Dále pak v kategorii MUŽI:

  1. Pavel Váňa – 22:38
  2. Václav Kytner – 22:39
  3. Ondřej Doležal – 22:51

Kategorie ŽENY:

  1. Petra Seberová – 25:26
  2. Soňa Mihulová – 27:04
  3. Eliška Jelínková – 27:34

Kategorie M40:

  1. Miroslav Navrátil – 24:29
  2. Zbyněk Bednář – 24:31
  3. Pavel Zourek – 24:49

Výsledková listina.

Fotogalerie od Michala Beneše.

Fotogalerie od Vaška Kappela.

 

Sokol Lomnička vzkazuje všem, kteří svou účastí vytvořili i tento Silvestrovský běh – DĚKUJEME!

Jan Bytešník

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Sportovní akce a jeho autorem je Jiří Borek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.