Silvestrovský běh 2011

Podobně jako předchozích 13 let i rok 2011 uzavřel tradiční silvestrovský běh pořádaný Sokolem Lomnička. V takřka jarním počasí vyběhlo na šestikilometrovou trať rekordních 47 běžců a běžkyň.

Na šesté vítězství si brousil zuby Petr Ondroušek, nicméně tentokrát ho zastínil Michal Glier z Doubravníka a ve stejném čase jako loni (21:23) zvítězil. Na Petra Ondrouška tak zbylo „jen“ druhé místo (21:54), které uhájil po lítém souboji před Michalem Nováčkem (21:58).

Podobně jako v celkovém pořadí i v kategorii nad 40 let si první dvě místa z loňska prohodili, letos první Jaroslav Matoušek (24:44) a letos druhý Karel Zourek (25:56). Jako třetí doběhl Vladimír Cetkovský (26:27).

Po pětileté odmlce přetavila svou devátou účast v deváté vítězství mezi ženami Petra Seberová (26:50). Ani mezi ženami nedokázala loňská vítězka Renata Šťastná obhájit a musela se spokojit s druhou pozicí (27:21). Na třetím místě skončila Jitka Zwienerová (29:44).

Mezi domácími borci kraloval Aleš Hnízdil (celkově 7.) v úctyhodném čase 23:35 a dal tak vzpomenout na parádní výkony Pavla Hrabce staršího, kterému se jako dosud jedinému z domácích podařilo stanout na stupních vítězů (3. místo v roce 2000).

Výsledková listina.

Fotogalerii si můžete prohlédnout zde.

Všem běžcům a běžkyním, i všem divákům přejeme hodně štěstí a pevné zdraví do nového roku a těšíme se na shledanou přinejmenším zase za rok při 15. ročníku silvestrovského běhu v Lomničce!

Příspěvek byl publikován v rubrice běh, Sportovní akce a jeho autorem je Jiří Borek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.