Župní závody v sokolské všestrannosti

Dne 4. a 5. května se v sokolovně v Tišnově konaly závody v sokolské všestrannosti župy Pernštejnské. Soutěž zahrnovala čtyři disciplíny: šplh, plavání, atletiku (sprint, hod, skok daleký a vytrvalostní běh) a gymnastiku. V gymnastice se dívky utkaly na lavičce nebo kladině, a chlapci na hrazdě a kruzích.

Za Sokol Lomnička se zúčastnilo devět dětí ve čtyřech věkových kategoriích: Mladší žákyně I, Starší žákyně III, Starší žákyně IV a Mladší žáci II.

Žákyně I

Mladší žákyně I
V této kategorii nás reprezentovaly Nela Borková, Karolína Šustáčková a Aneta Hnízdilová. Dívky začaly soutěžit v gymnastice, kde se Nela ukázala jako velmi dobře připravená a zvítězila, Karolína byla druhá. Odpoledne se přesunuly na hřiště, kde Nela opět dominovala v atletice a Karolína se umístila třetí. Nedělní dopoledne patřilo plavání v brněnském bazénu v Řečkovicích, kde Nela nebyla přemožena a Karolína se umístila na druhém místě. Přestože naše sokolovna nemá vybavení pro šplh, Karolína zvítězila v této disciplíně. Celkově závody ovládla Nela Borková, následovaná Karolínou Šustáčkovou, zatímco Aneta sbírala zkušenosti.

Starší žákyně III
Nejpočetnější skupinu tvořilo 13 dívek. Naše dívky začaly gymnastikou, kde Laura Výletová zvítězila a Michaela Procházková byla třetí. Atletika se našim dívkám nedařila, nejlepší byla Kristýna Maloňová, která se umístila šestá. V plavání se čtyřem závodnicím podařilo zaplavat 50 metrů pod minutu, mezi nimi byla i Karin Kočí na třetím místě. V šplhu dosáhla nejlepšího výsledku Michaela. Celkově skončila Laura třetí, což je při této konkurenci vynikající výsledek.

Starší žákyně IV
V této kategorii závodily pouze tři dívky. Sylva Kosová, přes nervozitu a drobné chyby, obsadila ve všech disciplínách druhé místa. Díky tréninkům plavání, které vedla Soni Mihulová, se dívky dobře připravily, a Sylva tak dosáhla krásného druhého místa.

Mladší žáci II
Ondřej Masopust byl jediným zástupcem v této kategorii. V konkurenci osmi závodníků se umístil na pátém místě v gymnastice, sedmém v atletice, šestém v plavání a osmém ve šplhu, celkově také osmém.

Je škoda, že Lomnička, která v minulosti dominovala v mužských kategoriích, se nyní stáhla do ústraní. Doufáme, že sláva Sokola Lomnička se v dalších letech obnoví.

Chceme poděkovat všem dětem, které reprezentovaly naši jednotu, a přejeme jim mnoho úspěchů v dalším cvičení v Sokole Lomnička a na župních závodech.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sportovní akce a jeho autorem je Aleš Hnízdil. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.