Silvestrovský běh 2010 (přidány fotky)

Již po třinácté se v posledním odpoledni roku sešli všichni běhuchtiví na Silvestrovském běhu Sokola Lomnička.

V duchu tradice posledních ročníků se opět rozrostl počet závodníků. Na startovní listině se jich objevilo neuvěřitelných 46 (9 žen a 37 mužů). Třináctka v ročníku se nenechala zahanbit a přinesla několik nepříjemností. Jeden z účastníků se totiž ztratil, jeden zranil a trochu nás pozlobila i technika, takže start závodu musel být o pár minut posunut. Nicméně vše se v dobré obrátilo, ztracený byl nalezen, technika se umoudřila a zraněnému přejeme brzké uzdravení. Ke všemu se umoudřilo i počasí a po mrazivém týdnu se zatáhlo, takže závod proběhl za příjemné teploty okolo nuly. Trať samotná skýtala nepříjemnosti jen v úvodním stoupání po polní cestě, která byla zledovatělá a pokrytá sněhem. Zbylých 6 kilometrů čekala na účastníky holá silnice.

Celkově opět zvítězil Petr Ondroušek z Čebína v čase 21:19, před Michalem Glierem z Doubravníka (21:23) a Pavlem Váňou reprezentujícím Tišnov Bikers (21:36). Stejné pořadí bylo i v kategorii Muži.

Mezi muži nad 40 let kraloval Karel Zourek z Brna (24:31), před druhým Jaroslavem Matouškem z GT Czech Team (24:55) a třetím Vlastimilem Kadlecem (26:34) z domácího Sokola Lomnička.

Nejrychlejší ženou v závodě byla Renata Šťastná z Doubravníka (25:39), před druhou Annou Krejčovou z Ghost-Mojekolo.cz (29:05) a třetí Veronikou Patzlerovou v barvách AK Tišnov (30:43).

Výsledková listina

Fotogalerie

Všem zúčastněným přejeme vše nejlepší v novém roce a věříme, že příští rok přivítáme na startu alespoň 50 běžců a běžkyň!

TJ Sokol Lomnička

Příspěvek byl publikován v rubrice běh, Sportovní akce a jeho autorem je Jiří Borek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.