Zálesácký závod zdatnosti Lomnička 2019

V sobotu 13. 4. 2019 se v Lomničce konal zálesácký závod zdatnosti.

Jednalo se o závod tříčlenných družstev a soutěžilo se ve třech věkových kategoriích. Družstva musela proběhnout 3 km dlouhou trasu, vedoucí přes les Čimperek, a na trase plnit různé úkoly (řezání dřeva, zatloukání hřebíků, hod na cíl, lanové překážky, lukostřelba, orientace na mapě, střelba ze vzduchovky, vázání uzlů a poznávání hvězd, zvířat, památek a rostlin). V sokolovně pak bylo připraveno stanoviště zdravovědy a za sokolovnou měly děti za úkol rozdělat oheň a přepálit jím provázek.

Celkem si přišlo zazávodit 14 družstev. Ze sokola Lomnička se závodu zúčastnilo 6 družstev a tři družstva obsadila medailové pozice. V kategorii 8-11 let se Jan Kotulán a Tomáš Matulka umístili na prvním místě a Petra Dostálová, Karolína Němcová a Katrin Nováková obsadily druhé místo. V kategorii 15-17 let získali bronzovou medaili Iveta Hrabcová, Barbora Mihulová a Lukáš Zábrž.

Po skončení závodu si děti opekly špekáčky a zahrály vybíjenou. Děkujeme všem organizátorům akce, především Soni Mihulové, která trasu vybrala a připravila.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sportovní akce a jeho autorem je Jiří Borek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.