Silvestrovský běh 2015

Snad měsíc trvající mlha, co by se krájet dala, se konečně rozestoupila a odkryla krásy okolí Lomničky, aby si bezmála stovka závoděníchtivých běžců mohla tradiční silvestrovský běh zpestřit i pohledem do okolní krajiny. Shora k tomu pak všechny  včetně doslova davů fanoušků svými paprsky hladila velká žhavá koule, kterou pamětníci nazývají Slunce. Idylku kazil snad jen mrazivý větřík. Prostě kdo tentokrát vynechal, přišel o hodně …

A těch, co si přišli oběhnout šestikilometrový okruh Lomnička – Tišnov – Železné – Lomnička, bylo letos neuvěřitelných 89. O pět více než loni, opět rekordní počet účastníků – 29 běžkyň a 60 běžců (z toho 20 v kategorii M4O). Benjamínkem startovního pole byl tentokrát desetiletý Matyáš Cacek (obdivuhodném čase 29:25). A na straně těch nejzkušenějších borců má nejvíce zkušeností na rozdávání nestárnoucí čtyřiasedmdesátiletý Václav Maixner (35:50).

Pro páté celkové vítězství si s přehledem doběhl Michal Glier z Doubravníka (21:29). Přesně minutu za ním přiběhl skvělý Pavel Váňa (22:29) a bronz vybojoval pro AK Tišnov Pavel Bortlík (22:49).

V kategorii mužů nad 40 let byl nejrychlejší Zbyněk Bendář z Jamného (24:40) před stříbrným Miroslavem Navrátilem (Techoncrati Tišnov, 24:55). Na třetí stupínek vyšplhal Karel Zourek z Bedřichovic (26:07).

Monopol na zlato mezi ženami s přehledem uhájila Petra Seberová z AK Tišnov (25:17), když zvítězila již po jedenácté. Druhá v pořadí doběhla Michaela Budišová z Lomnice (26:24) a třetí Libuše Čermáková z AK Tišnov (28:15).

Video Silvestrovský běh 2015 od Lucky Borkové

Děkujeme všem běžcům i neběžcům, přejeme hodně zdraví a štěstí v novém roce a těšíme se na shledanou nejpozději za rok při 19. ročníku. Děkujeme také sponzorům – Petru Ondrouškovi, StyleSportu Tišnov, Lékárně Arnica a Pálenici Matoušek.

Výsledková listina

Fotogalerie ze závodu od Lenky Drlíkové.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sportovní akce a jeho autorem je Jiří Borek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.