Silvestrovský běh 2014 (přidány fotky)

I rok 2014 zakončili milovníci běhu z Tišnova a okolí tradičním běžeckým dostaveníčkem v Lomničce. Již 17. ročník Silvestrovského běhu se tentokrát nesl ve znamení obrovského zájmu účastníků.

Bez špetky propagace jsme tak přivítali slovy zakladatele běhu Pavla Hrabce „83 běžců a Karla Zourka“. Karel se totiž každoročně registruje v čase 14:02, tedy dvě minuty po předpokládaném startu. Díky této jistotě jsme tak mohli administrativně zvládnout opravdu masívní zájem 31 závodění chtivých žen a 53 mužů téhož ražení (z toho 26 v kategorii nad 40 let). Za obrovskou účast vděčíme mimo jiné atletům AK Tišnov, jichž se letos zúčastnilo neuvěřitelných 31.

Počasí jsme tentokrát připravili vpravdě zimní, ostrých 6 pod nulou, zamračeno, bez jediného slunečního paprsku. Tradiční šestikilometrová trať byla naštěstí suchá, tedy kromě sněhem pokrytého stoupání od startu k silnici na Tišnov a nepříliš dobře udržované Družstevní ulice. Počasí navzdory však byla trať lemovaná množstvím usměvavých fanoušků, kteří radostně podporovali všechny běžce.

Celému závodnímu poli počtvrté kraloval Michal Glier z Doubravníka v čase 20:54, před Pavlem Váňou z Lipůvky – 22:07 a třetím Petrem Ondrouškem z Čebína – 22:56 (všichni zároveň v kategorii muži).

Mužům v kategorii 40+ tentokrát dominoval David Kuneš z Tišnova (23:50) v lítém boji před loňským vítězem kategorie Pavlem Klepárníkem z Cyklosportu Tišnov (23:55). Na třetím místě doběhl Miroslav Navrátil v barvách TS (25:35).

Mezi ženami zvítězila po desáté z jedenácti účastí Petra Seberová z AK Tišnov (26:05) před druhou Michaelou Budišovou z Lomnice (26:31) a třetí Libuší Čermákovou z SK Tenis Tišnov, jež doběhla v čase 27:55.

Zvláštní ocenění pak připadá nestárnoucím a zároveň tradičním účastníkům třiasedmdesátiletému Václavovi Maixnerovi (úctyhodných 32:50, celkově 58. místo, 21. v kategorii M40) a devětašedesátiletému Vladimírovi Cetkovskému (taktéž úctyhodných 31:53, celkově 52. a 18 v kategorii M40).

Na druhé straně startovního pole z pohledu mládí stáli devítiletá Ivetka Hrabcová (49:30) a desetiletý Radim Dokládal (45:51).

Závěrem bychom rádi poděkovali našim dlouholetým sponzorům StyleSportu Tišnov, Lékárně Arnica, Pálenici Matoušek a novému sponzorovi Petrovi Ondrouškovi – www.petrondrousek.cz.

Věříme, že jste si Silvestrovský běh v Lomničce užili a že se s Vámi opět v hojném počtu potkáme v příštím roce na 18. ročníku.

Výsledková listina

Fotky od Michala Beneše

Fotky od AK Tišnov

Fotky od Mariana Slámy

V příštích dnech se těšte na video od Petra Wecha.

Příspěvek byl publikován v rubrice běh, Sportovní akce a jeho autorem je Jiří Borek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.