Silvestrovský běh 2012

Ani plánovaný konec světa nezabránil konání dalšího ročníku Silvestrovského běhu v Lomničce …

Mohli jsme se tak sejít při jubilejním 15. ročníku. A byl to ročník vskutku vydařený. I letos jsme posunuli počet účastníků směrem vzhůru. Mohla tak před silvestrovskými veselicemi vyběhnout rovná padesátka běžců a běžkyň na tradiční šestikilometrový okruh Lomnička – Tišnov – Železné – Lomnička. I počasí ukázalo na chvíli přívětivější tvář, celodenní mlha na chvilku ustoupila a závod prozářilo slunce. Trať kromě zledovatělého úvodního stoupání byla naprosto suchá.

Loňské vítězství obhájil Michal Glier z Doubravníka v čase 21:25. Na druhém místě doběhl loni třetí Michal Nováček běžící v barvách VSK Universita Brno, 21:47. Bronz bral Pavel Váňa z Tišnov Bikers, 23:46.

Stejné pořadí bylo i mezi muži, neboť první z kategorie M40 byl celkově pátý Karel Zourek v čase 25:06, který jako obvykle nemarnil čas a přišel těsně před startem. Běžeckou obuv si stihl upravit až na trati, přesto však ostatním v kategorii s přehledem ukázal záda. Stříbrný mezi muži nad 40 let byl Leoš Balák z Tišnova, 25:47 (celkově 11.). Na třetím místě se pak umístil Marek Libor z Cyklosportu Česká, 27:02 (celkově 15.). Markovi Liborovi vděčíme za dosažení kulaté padesátky počtu účastníků, neb dorazil ještě o chlup později než Karel Zourek. Nespěchat s odstartování závodu se tak vyplatilo 🙂

Mezi ženami kralovala loni třetí Jitka Zwienerová z AK Olymp Brno v čase 28:07, před Alenou Maškovou z AK Tišnov, 31:39 a třetí Terkou Součkovou z pořádajícího Sokola Lomnička, 32:08.

Poprvé se Silvestrovský běh běžel i jako přebor Sokolské župy Pernštejnské. Přeborníkem mezi sokoly se stal Živko Buterin ze Sokola Tišnov v čase 27:20 (celkově 18.).

Závěrem bychom rádi vyzdvihli výkon nestárnoucích běžců Václava Maixnera, 32:21 (ročník narození 1941) a Vladimíra Cetkovského, 30:37 (ročník narození 1945). Podobně smekáme klobouk před nejmladšími účastníky – sedmiletou Ivetkou Hrabcovou, 54:16, osmiletým Radimem Dokládalem, 47:52 a jedenáctiletým Alešem Dokládalem, 47:36.

Obdiv si zaslouží také obnovená premiéra zakladatele běhu Pavla Hrabce, který se po dlouholeté odmlce způsobené vážným úrazem odhodlal opět nahlédnout do vřavy startovního pole, a závod dokončil v úctyhodném čase 51:23.

Přejeme Vám vše nejlepší v novém roce a nechť Vám zdraví slouží alespoň tak, abychom se mohli 31. prosince 2013 ve 14 hodin opět potkat na startu 16. ročníku našeho běhu!

Fotogalerie ze závodu (autorem fotek je Michal Beneš – děkujeme).

Výsledková listina

Příspěvek byl publikován v rubrice běh, Sportovní akce a jeho autorem je Jiří Borek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.