Vánoční turnaj v badmintonu Lomnička

27.12.2011 se uskutečnil v Sokole Lomnička druhý ročník amatérského turnaje v badmintonu.

Tento turnaj je spíše pro hráče, kteří si chodí po celý rok pinkat do sokolovny.
Po loňském náročném turnaji, kam přišlo hodně účastníků, se organizátor Michael Šmarda rozhodl, že pozve méně lidí, aby si každý dostatečně zahrál. Na turnaj se dostavilo 6 lidí plus 2, kteří si přišli jen zapinkat. Systém turnaje byl nastaven na 2 odehrané sety a v případě remízy rozhodl poměr míčků.

Od prvních zápasů se ukázalo, že jsou dva favorité, a to Vladislav Horký a Aleš Hnízdil, kteří od prvních zápasů hráli velmi dobře a poráželi ostatní soupeře a oba směřovali k poslednímu vzájemnému zápasu – finále.

Ale i ostatní zápasy stály za to se na ně koukat. Na 6. místě se umístil Michal Teller, který hrál velmi dobře a potrápil i oba favority. Na 5. místě se umístil Jiří Borek, který s novou raketou získával spíše zkušenosti v tomto nádherném sportu. Na 4. místě skončil výborný organizátor Michael Šmarda, který dokázal uhrát set proti Vláďovi. Na krásném 3. místě se umístil Jan Bytešník, který celý turnaj hrál velmi dobře a nestačil pouze na oba finalisty.

Jak jsem předeslal, ve finále se potkali opět po roce Vláďa a Aleš. V loňském ročníku to byla 3 setová bitva, kterou po lítém boji vyhrál Aleš. Tento ročník se očekával opět vyrovnaný souboj. První set se oba přetahovali o každý míček a v koncovce byl úspěšnější Aleš, který set vyhrál 12:10. Druhý set ovšem přinesl překvapení, kdy Vláďa naprosto odešel a Alešovi se dařil každý uder. Konečné skóre 11:3 tak vypadalo hrozivě. Aleš obhájil vítězství bez ztráty setu.

Závěrem bych chtěl opět poděkovat Michaelovi za uspořádání a Jirkovi za sponzorování turnaje. Bylo to příjemné zpestření vánočních svátků a všichni se těší na další ročník. Badmintonu zdar.

Aleš Hnízdil